Nischade affiliatesajter

Bråda dagar råder med examensarbetet, men det hinns ändå med att snappa lite domäner och bygga webbsidor mellan varven. Tyvärr får man se sig omkörd allt för ofta av bla Name Navigation och Helo Holding, men jag har i alla fall lyckats gjort en del nya köp och bygger vidare på min domänportfölj.

Det har blivit en del geodomäner som Tarifa i Spanien som är populärt för kitesurfing , ön Hitra i Norge vilken jag gjort några fiskeresor till samt Ponta Negra i Brasilien där jag tidigare bodde under ett halvår. Dessa kommer att utvecklas framöver till fina reseguider.

Har även slagit mig in på nischade sidor med affiliatemarknadsföring. Jag tänkte bla försöka sälja en och annan gummibåt med gummibat.se där jag ger lite info och tips för den som är ute efter att köpa gummibåt. Andra smala affilitesidor är bla folder.se och guiden till villahemförsäkring.

Det fina med nischade domäner inom områden där det finns annonsörer, är att konkurrensen är mycket mindre än hos breda domäner, sk category killers. Med sökvolymer som är tillräckligt höga blir det intressant och försvarbart ändå.

Jag la nyss till pluginet noFollow Free efter att ha läst Simon Sundéns post om bra wordpress plugins.

Grabbarna på Dream Builders kör ett liten sommarkampanj där de erbjuder billiga paket med innehållssajter för wordpress, passa på!

3 comments on “Nischade affiliatesajter

  1. Villaförsäkringar.nu on

    Tack för din kommentar på Patriks.nu om Villaförsäkringar.nu 🙂 Jo tack, domänen är helt okej, dock vet jag inte vart gränsen går för att vara försäkringsförmedlare? Måste ju ha tillstånd från fi för det tydligen? Vet du något mer om det? Tänker inte lägga ner en sekund på sidan förens jag vet det, hehe. 🙂 Ha de bäst! Mvh /Patrik

  2. Benny on

    Ja det är inget jag har tänkt på, men tror inte det gäller oss som jobbar som affiliates även om man skulle kunna tolka in det som förmedling av försäkringar. /Benny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *