Min målsättning 2011

Det här är något som jag borde ha publicerat för några veckor sedan eftersom planeringen av mål var klar då. Men jag har gått och dragit på det och istället jobbat med uppgifter som är relaterade till mina mål, vilket är bra faktiskt. En annan anledning varför det dragit ut på tiden är frågan om jag ska vara öppen med alla mål eller inte, och varför jag ska publicera alla mål.

Mitt måldokument är faktiskt riktigt genomtänkt, tack till min sambo för det som är en fena på strategi och analys! För 2011 har jag totalt 6 projekt som var och en har planerade huvudmål.  Metoden som jag har använt för mina mål syftar till att bryta ned huvudmål i behov och därefter reda ut med vilka metoder jag ska fylla behoven. Varje metod har sedan delmål med underliggande metoder som tilldelas resurser i form av tid och pengar som behövs för att kunna uppnå delmålen.

Mål -> behov -> Metod -> delmål -> metod -> Resurs

Poängen med denna metod är att du utifrån dina huvudmål kan se vilka resurser som krävs för att uppfylla dem. Resurs i tid kan du göra om till ett veckoschema, så du kan planera ganska exakt hur mycket som går att hinna med. Resurs i form av pengar gör att du ser om du kan hålla budget eller inte för att uppfylla huvudmålet.

Vad har jag då kommit fram till? Jag väljer att lägga ut följande mål.

För 2011 har jag satt upp som mål att förmedla 20 000 biljetter. Man kan säga att det är målet för första året av de tre nästkommande åren. Det är en ganska så modig målsättning, men jag har också stora ambitioner för biljett.com och vill uppnå dessa siffror för att skapa ett riktigt etablerat biljettsystem.

Bloggtävlingen.se är ett nystartat projekt och en tjänst som arrangerar bloggtävlingar. Syftet med tjänsten är att erbjuda bloggare roliga tävlingar och ett verktyg för företag (tex e-butiker) att genomföra lyckade bloggtävlingar. Målet med bloggtävlingen.se är att arrangera 100 st bloggtävlingar 2011. Är du intresserad som tävlingsdeltagare eller vill arrangera en bloggtävling föreslår jag att du går in på sidan och anmäler ditt intresse direkt. Jag söker några bra samarbetspartners som vill vara med i början.

Den här sidan har kommit igång rätt bra i en så pass hårt konkurrensutsatt nisch som hotell stockholm. Här kommer jag fortsätta att jobba med att främst bygga länkar och ta fram en ordentlig reseguide till Stockholm.

Matkasse.se

Mathandel på nätet har fått ett rejält uppsving med fenomenet att kunna beställa hem en färdig matkasse direkt till dörren. Domänen har jag haft i ett par år nu och det är dags att ge vad den förtjänar och utnyttja dess potential bättre. På matkasse.se kommer man kunna jämföra alla matkasseföretag på nätet, som tex Linas matkasse och gi matkassen från Gi-boxen.

Det här är alltså några av mina mål 2011 som jag vill dela med mig av. Det återstår att se om jag har gjort en bra uppskattning av vad jag kan uppnå, därför blir det uppföljning i måldokumentet varje månad. Har du några synpunkter får du gärna komma med dem, kanske tycker du att jag är helt ute och cyklar? 😉

16 comments on “Min målsättning 2011

 1. websimon on

  Det är alltid kul att läsa om andras mål och jag själv har samma tankar som dig vad gäller att publicera mina. Det är ju en liten ankdam i internetvärlden i form av att många läser varandras bloggar och egentligen konkurrerar. Men jag tror att man egentligen blir starkare tillsammans eller?

  Spontant när jag läser dina mål för ovanstående så skulle jag nog mer satsa på biljett och matkasse.se än bloggtävlingsgrejen. Jag kan dock väldigt lite om alla tre områden (förutom matgrejen där jag äger två outvecklade sajter) och kan inte alls avgöra rimligheten i målen.

  Önskar dig stort lycka till under året och hör av dig vid behov av samarbete!

 2. Benny Kvist on

  Visst är det så, även om man har mycket att vinna genom transparens.

  Tack för feedback på mina mål, jag är dock övertygad att bloggtävlingen.se är något jag ska sätta av del tid på. Biljett.com är det jag kommer satsa mest resurser på, men jag behöver fler starka ben att stå på. Och helst ben som kan stödja varandra.

  Klart vi ska samarbeta, jag hör av mig (om du inte hinner först dvs)!

 3. Jonny Elofsson on

  Domänen matkasse.se är riktigt grym! Nu blev jag impad Benny. Gör nåt bra av den om det kommer löna sig riktigt bra.

 4. Jonas on

  Wow, saftigt mål för biljett.com, jag är imponerad! Du kommer ju bli (om du inte redan är 😉 en av de stora fiskarna då. Tror även på de andra idéerna måste jag säga, om de lyfter så lär de lyfta rejält.
  Du får gärna skriva mer om målsättnings- och arbetsmetoden, jag skulle verkligen behöva nåt sånt. För tillfället delar jag upp dagarna i för- och eftermiddag. Förmiddag = content, eftermiddag = de fasta kunderna. Har en misstanke om att det går att göra bättre… 😉

 5. Benny Kvist on

  Jo matkasse.se ligger helt rätt och det är en snabbt växande marknad. Kul att du blev impad Jonny 🙂

 6. Benny Kvist on

  Metoden är inget hokuspokus, bara ett strukturellt sätt att jobba med sina mål. Det handlar om att sätta upp sina huvudmål och bryta ned det i olika nivåer (Mål -> behov -> Metod -> delmål -> metod -> Resurs) och ben för att få ut, svart på vitt, hur mycket resurser som behövs.
  Det är riktigt saftigt mål jag har. Det är dit jag vill nå och jag får se vartefter hur mycket som kommer krävas. Stora fiskar vill vi väl alla bli 😉

 7. Fredrik on

  Shit nu blev jag riktigt imponerad. Du sitter verkligen på en rad riktigt fina domäner som jag tror ligger helt rätt i tiden. Och potentialen för dina sidor är ju enorm. Jag tror faktiskt starkt på din ide med bloggtävlingar. Det sidan skulle kunna bli riktigt stark framöver om den får genomslag.

 8. Benny Kvist on

  Kul att man får medhåll 🙂
  Matkasse.se ligger helt rätt i tiden, massor med leverantörer som slåss om andelar på en snabbväxande marknad. Några satsar redan på affiliatemarknadsföring, senast idag kom http://matkasse.se/middagsfrid/ upp med sitt program.

 9. Anna Berg on

  Vad duktig du är Benny!!! Verkligen! Jag hoppas du når dina mål och att dina ideér blomstrar! Det förtjänar du verkligen! kram från anna

 10. Benny Kvist on

  Kul att du kikar in på bloggen Anna! Idéer finns det gott om som du vet och vissa mål kan revideras med tiden. Tack för lyckönskningen, hoppas du också når framgång med dina mål, kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *