London och SEO business

Jag var nyligen i London och hälsade på lite vänner med tjejen, det var alltså ingen affärsresa även om rubriken kan ge den indikationen. I den här bloggposten tänkte jag istället berätta återberätta lite kort om vad som inträffade där. Vistelsen varade i 3 dagar och innefattade bla:

  • stor currymiddag (där man givetvis åt för mycket)
  • några SEO-öl
  • musikalbesök
  • dagstur till Brighton för fish&chips ute på piren

Londonmusikal

En kväll hade vi bokat musikalbiljetter, vi såg musikalen Grease som går på Piccadillyteatern i London. Innan musikalen värme vi upp med lite cocktails och mat på pretheatre-restaurangen Browns Bar & Brasserie som ligger i Covent Garden och teaterdistriktet West End. Det blev en riktigt trevlig kväll med bra underhållning!

Prat om SEO i London

Jag passade även på att ta ett par öl med Markus Jalmerot som bor och verkar i London, nu med sin egna business som specialist på SEO i London. Det var kul att träffa Markus IRL och inte helt oväntat handlade samtalsämnena mycket om domäner och webbprojekt. Han berättade att han just nu bygger upp sin verksamhet där han både kommer arbeta med sökmotoroptimering och utveckla egna webbsidor. Ett projekt som verkar vara riktigt intressant för dem som driver större nätverk av webbsidor är SEO Hosting.

Tjänsten SEO Hosting

Jag vet sedan tidigare att Markus förespråkat flera olika webbhotell istället för att samla alla webbsidor på ett och samma. Därför är jag inte alldeles förvånad över hans senaste projekt som han presenterar på relevansanalys.se.

Problemet när man bygger egna sitenätverk är behovet av flera webbhotell för att sprida ut sidorna över olika IP-adresser och C-klasser. Med bättre spridning över olika IP-adresser kommer Google och de andra sökmotorerna sätta högre värde på dina webbsidor. Att hosta 50 webbsidor på en och samma IP gör att det inte ser lika seriöst ut i sökmotorernas ögon vilket kommer påverka din rankning. Det är väldigt enkelt för sökmotorerna att genomskåda detta och se att samma användare står bakom alla sidor.

Det är här SEO Hosting kommer in i bilden. Istället för att skaffa nya webbhotell för varje sajt man satsar på, kan man med en enda hostingleverantör få tillgång till olika IP:n samt B- och C-nät. Att man också kan få spridning över 8 länder gör inte saken sämre direkt. Med en sådan uppsättning funkar det mycket bättre att länka till sina egna sajter eftersom varje länk kommer från unika IP-adresser vilket ger högre trust bland sökmotorerna.

Är du intresserad föreslår jag att du anmäler ditt intresse redan nu via formuläret på SEO Hosting, tills orderprocessen är helt färdig på sidan.

5 comments on “London och SEO business

  1. Olof on

    Åkte du till London utan att kolla på fantomen på operan? Illa. 😛 Har själv varit i London en gång tidigare men kommer garanterat åka dit igen så fort jag får möjlighet (och ekonomin tillåter).

  2. Kim on

    Seo hosting är riktigt intressant. Tyvärr är det lite för dyrt för mig. Drygt 1100kr / mån för det billigaste alternativt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *