Hotell Stockholm

Under sommaren har jag jobbat med i huvudsak 3 olika projekt. Några dagars semester har det blivit men annars har jag mest jobbat. Ett av projekten har varit att ta fram innehåll om alla hotell i Stockholm till den här sajten och bygga en ny webbsida med högt användarvärde.

Så byggdes stockholmhotell.se

Sajten är som vanligt byggd i WordPress, jag är ingen expert men efter boken Smashing WordPress har jag lärt mig mer om hur publiceringsverktyget fungerar med tex loopen och hur man kan använda sig av custom fields. Jag har inte läst igenom hela boken än så det finns mer att lära 😉

Hotellen är kategoriserade efter typ som tex billiga hotell, spahotell samt konferenshotell i Stockholm. Hotellen är geografiskt taggade med lokalisering på stadsdel, gata och område. Jag har själv skrivit allt material till sajten, istället för att som tidigare anlita skribenter. Det har självklart tagit mycket dyrbar tid, men jag är stolt över det material jag producerat och tror att jag kommer få betalt för det inom något år som affiliate åt hotellnätverken.

Expedition “Hotell Stockholm”

En av mina minisemestrar denna sommar förenade verkligen nytta med nöje. Jag tog med min sambo till Stockholm där vi tog in på Hotel Hanson och spenderade två dagar med att samla in eget innehåll om Stockholms hotell innanför tullarna. Syftet med expeditionen var att få unika foton och videos till sajten stockholmhotell.se, samtidigt som vi själva skulle få en upplevelse i form av en trevlig utflykt. Vi hyrde cyklar av City Bikes Stockholm genom att köpa varsitt 3-dagars kort som man hittar på SL-center eller turistbyrån. Cykel är ett förträffligt sätt att ta sig runt och utforska Stockholm på. Man får en bra överblick och tar sig snabbt och smidigt runt Stockholm och rekommenderas starkt. Vi markerade alla hotell på en stockholmskarta och tog ut en bra färdväg så att vi passerade alla hotell. Sambon tog rollen som kartläsare och jag som fotograf. För att hinna med alla hotell gjorde vi snabbstopp där jag fotograferade hotellentrén samt filmade hotellets reception och foajé. Resultatet blev x antal kortfilmer som är tänkt att publiceras på youtubekontot när de redigerats färdigt.

Statistik och fakta stockholmhotell.se

Antal inlagda hotell: 120

Billigt hotell vid Arlanda: Jumbo Hostel kostar från 340kr

Billigt centralt hotell i Stockholm: Gustav Vasa Hotel i Vasastan kostar från 590kr

Dyraste hotell: Luxury Apartments på Sveavägen

Todo

Sidan är långt ifrån färdig, utvecklingsarbetet kommer fortsätta och något som kommer implementeras/förbättras är tex:

 • Open Graph Protocol för facebook.
 • En startsida med fler och bättre navigeringsalternativ.
 • Eftersom det finns redan geografiska kordinater för alla hotell inlagda, kommer snart Google Maps att integreras.
 • En fullständig Stockholmsguide med artiklar om sevärdheter, saker att göra och annat matnyttigt.

Stöd stockholmhotell.se

Sajten är nu fylld med matnyttigt innehåll om Stockholms alla hotell, men det räcker inte. För att vinna över konkurrensen samt få sökmotorernas och besökarnas förtroende behöver stockholmhotell.se din hjälp. Jag tar gärna emot dina synpunkter på stockholmhotell.se för att kunna fortsätta utvecklingen av sajten så att den blir det självklara valet när man ska boka hotell i Stockholm. All kritik och förslag på förbättringar vill jag få in.

Sociala medier

Här följer olika tips om var du finner stockholmhotell.se på din egen ”socialsite of choice”, välj och vraka:

 • Följ @hotellstockholm på Twitter
 • Tweeta denna post
 • Gilla facebooksidan
 • Bokmärk ditt favorithotell genom ”Tipsa andra”-knappen som finns på varje hotellsida.

Recensera ett hotell du har erfarenhet av

Har du bott på något av Stockholms hotell får du gärna skriva en kort recension om hotellet. För att göra det söker du upp hotellet på stockholmhotell.se och skriver några kommentarer.

Blogga om stockholmhotell.se

Som motprestation till dem som bloggar om lanseringen av stockholmhotell.se och eventuellt gör en liten utvärdering kommer jag publicera ett inlägg om din sajt här på bloggen som vi kommer överens om, kontakta mig!

Annars går det utmärkt att tipsa mig här i kommentarsfältet.

Tack för din hjälp!

4 comments on “Hotell Stockholm

 1. Björn Sennbrink on

  Skulle vara intressant att få veta hur du tänkte kring typ av hotell som kategori och geografi med taggar? På daysinsweden.com kör vi tvärtom.

  Vidare: På ett hotells undersida finns högt upp adressen (address som där står nu är engelska). Här skulle en länk till Gmaps alt. en “klicka här för vägbeskrivning” sitta fint.

 2. Benny on

  För mig föll det sig mer naturlig med geo på tagggarna, eftersom jag har blandat gator, stadsdelar och områden tillsammans blev det en ganska stor blandning. Hade ju gått att göra tvärtom naturligtvis.

  Stämmer att många hotellnamn är skrivna med engelska, vilket kanske inte är optimalt med tanke på svenska sökningar. Samtidigt marknadsför sig många hotell med engelska namn, men en genomgång av alla hotell skulle rensa bort mycket till fördel för svenskan.

  Kan ju vara idé att länka till kartan så att det blir valfritt att titta på den som du säger. Vet du om det stjäl laddtid som påverkar SEO genom att inkludera Gmaps?

Leave a Reply

Your email address will not be published.