Finish webcamp 2013

I helgen var jag på ett helt nytt webcamp som gick av stapeln hemma i hos Jon i Vintrosa, Fin(n)ish Webcamp. Idéen till campet har jag hört Jon prata om några gånger tidigare, nu några år senare blev det äntligen av. Vi blev ett litet gäng om 5 personer som tog plats i sofforna med datorerna i knät.

Jag tog bilen tidigt på morgonen och styrde kosan mot Örebro, efter att jag kommit fram startade vi med frukost och strax efter kl 08.00 var vi igång med våra projekt. Syftet med Finish webcamp är till skillnad från andra webcamps inte att starta något nytt projekt, det har vi redan troligtvis för många av. Istället är poängen att ta tag i det där projektet som blivit liggande allt för länge och slutföra det under campet. Andra viktiga delar av campet är att äta god mat (lasagne och surdegspizza), dricka öl (alkoholfria för min del då jag körde hem på natten) och bada badtunna. Kort och gott umgås och samtidigt få något gjort.

Mitt projekt var att ta fram ett nytt tema till min matsida matkasse.se som skulle göra det enklare att filtrera fram de matkassar som passar besökaren efter olika valda kriterier (vilket först fick bli städer och matkassevarianter). Tyvärr han jag inte färdigt då det var rätt mycket custombyggt som ska flyttas över från det gamla temat, vilket inte blev helt problemfritt. Men jag fick i alla fram en fungerande filtrering med jQuery, förhoppningsvis behöver jag inte vänta allt för länge till nästa Finish Webcamp innan det blir färdigt och kan gå live på matkasse.se…

Jon passade på att bygga om sin gamla klenod kalender.nu, en superenkel kalender utan en massa onödig information som helgdagar och annan funktionalitet. Sajten byggdes på nytt ramverk och är nu mobilanpassad vilket gör att sidan nu har blivit modern till skillnad från före campet.

Christoffer jobbade med att slutföra en app till Iphone och Andreas jobbade med en windowsapp till det sociala företagsnätverket Yammer, killar med koll på programmering vilket är imponerande.

Anders ägnade dagen åt att finslipa på två olika nischade produktsidor som fick sig bla en rejäl omgång konverteringsoptimering.

Jon var en utmärkt och generös värd samt kock som hade ordnat en riktigt trevlig träff för ett glatt gäng företagsamma webbkillar. Tack så mycket Jon och övriga deltagare!

One comment on “Finish webcamp 2013

  1. Erik on

    Riktigt bra upplägg med att man ska slutföra vad man påbörjat. Tänk om man alltid lyckades med det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *