Det nya annonsformatet YourAd

För några bloggposter sedan berättade jag om det nylanserade annonsnätverket Adrecord och att en av framgångsfaktorerna för Adrecord skulle vara tekniska lösningar. Nu har det kommit en ny väldigt användbar och smart tjänst på Adrecord som kallas YourAd. Jonny Elofsson berättar mer om YourAd på sin blogg där han även gör en strålande debut som videobloggare.

Signa upp på Adrecord och testa Yourad >>

Vad är YourAD?

Kortfattat kan man säga att YourAd är ett verktyg för att ta fram egna annonser som baseras på productfeeds. Med YourAd behöver man inte längre kunna programmera för att visa urvalda produkter från en productfeed, vilket kommer hjälpa fler att arbeta mer effektivt med affilitemarknadsföring. I kontrollpanelen på Adrecord skapar man lätt sin anpassade annons för att visa önskade produkter. Driver man en sida om porslin kan man skapa en annons som visar olika porslinsprodukter från tex muminmuggar.se, annonsen blir som ett slags skyltfönster som visar produkter som djuplänkas direkt till rätt produktsida hos annonsören.

Exempel på annonser med YourAd

Jag tycker att verktyget är väldigt straight forward att använda. Det gick väldigt snabbt att ta fram ett par anpassade annonser och klistra in annonskoden på sin webbsida. Jag provade att ta fram två annonser:

  • Hundkläder.se visar utvalda produkter från annonsören Swecat (tråkigt bara att de endast betalar för nya kunder som förmedlas).
  • Bloppis.se fick ett skyltfönster som visar olika kläder och modeprodukter.

Det är lätt att hitta en passade annonsgrupp till sin sida med YourAd, det är inte alltid det finns en banner som fungerar. Med den här lösning kommer definitivt fler kunna tjäna pengar på affiliatemarknadsföring. Vad tycker du? Har du redan börjat använda YourAd på någon av dina webbsidor?

One comment on “Det nya annonsformatet YourAd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *