Biljettdomän säljer dyrt

Såg att AfternicDLS har sålt domänen ticket.com för ,525.000, jag hajjar till eftersom jag sitter på den svenska varianten biljett.com. Visst är .com inte lika erotiskt som .se i Sverige, men det är ändå en snygg domän som jag ser som en av de finaste i min portfölj av domäner. Det är en kort domän som är utmärkt att bygga upp ett varumärke med. Tyvärr sitter ticnet.se på biljett.se, men det gör att biljett.com är det bästa som finns att tillgå. Domänen är en riktig categorykiller i sin nisch skulle jag vilja påstå.

På Google söks det massor efter biljetter, i runda slängar 1,500.000 sök i månaden. Det är också en väldigt hårt konkurrensutsatt bransch på nätet vad gäller  tex flygbiljetter, fotbollsbiljetter samt biljetter till konserter och musikaler.

Varför sitter jag då och egotrippar om biljett.com som troligtvis jag bara bryr mig om? Jo, jag planerar vad jag ska satsa på efter årskiftet när jag ska sätta igång med mitt företag på heltid. Nu är exjobbet klart och har endast några kurser kvar denna termin. Snart är jag färdigutbildad civilingenjör och kan fokusera helt på det jag brinner mest för, mitt företag.

Självklart skall det skrivas affärsplan och göras marknadsundersökning för att se om det kan bära sig. Jag är dock ännu inte säker på om jag kommer avslöja allt här på bloggen under planeringsstadiet. Det finns alltid risker med det, men det kan också hjälpa mig om läsarna kommer med kritik och förslag. Hur skulle du själv ha gjort?

One comment on “Biljettdomän säljer dyrt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *