Träna padel för bättre fokus

De senaste åren har racketsporten padeltennis fått ett rejält uppsving. Sporten är en blandning mellan tennis och squash och har sitt ursprung från Sydamerika i slutet på 60-talet. Det dröjde fram till 1998 som den första padelbanan öppnades i Sverige och sedan dess har det öppnats omkring 400 padelbanor runt om i Sverige och fler väntas att öppna.

Padelträning ökar ditt fokus

Att träna padel har många fördelar, inte minst när det kommer till den fysiska hälsan, men också det mentala eftersom det hjälper dig att öka ditt fokus. Om du spelar en match under lunchen och går tillbaks till dina arbetsuppgifter efteråt kommer det kännas lättare att koncentrera sig. Detta för att när du rör på dig så släpper kroppen ifrån sig de endorfiner som hjälper kroppen att varva ner så du kan sova bättre och minskar stress.

Utöver att padel kan öka ditt fokus så är det bra för din koordination, du blir smidigare och får en ökad styrka. En annan viktig del som påverkas positivt av regelbunden träning är det kardiovaskulära systemet som hjälper hjärtat att förebygga hjärtsjukdomar som hjärtsvikt, infarkt och är bra för blodtrycket.

Padel är en social sport

Eftersom padel är en sport som man spelar i par och är totalt fyra på plan så är det en väldigt social sport. Många väljer att använda sitt friskvårdsbidrag till att spela padel och numera är padelbanor så pass tillgängliga att de flesta har en bana i närheten. En kombination av allt detta tros vara en anledning till varför sporten är populär bland chefer och entreprenörer.

Att spela en padelmatch med sina kunder eller kollegor gör att mötet känns mer avslappnat och personligt. Det kan kännas lättare att ta det där mötet i samband med att ni gjort något aktivt tillsammans eftersom padel ger ett socialt sammanhang och tränar upp samspelet mellan de som spelar. Det spelar inte heller någon större roll om åldrarna varierar mellan de som spelar eftersom padel är en sport som är lätt att spela och inte lika fysiskt krävande som dess föregångare tennis och squash.

Så för att summera. Tränar du padel får du ett bättre fokus, en bra motion och ett socialt sammanhang. Bara fördelar med andra ord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.