Springcross, delmål avklarat

Igår var jag i Stockholm och deltog i Springcross på norra Djurgården. Jag hade tidigare i vintras gett ett startnummer som present till en kompis som ansåg sig vara i toppform, det blev en utmaning som han antog med nöje och mitt mål blev att vinna över honom. Det var iof inte värst svårt eftersom han inte sprungit en meter innan och jag visste att det skulle bli en promenadseger för mig. Istället siktade jag in mig på att klara av 12km terrräng under en timme för att få guldmedalj.

På slutspurten såg jag klockan visa 59:45, jag har aldrig spurtat så hårt och aldrig sett en klocka gå så snabbt. Jag hann precis knipa guldmedalj när klockan slog över till en timme. Min tid i resultatlistan var 1:00:01. Eftersom starten var riktigt trög och man fick gå bitvis för att det var så mycket folk gick det bort minst 2 minuter där. Vi stod sist i startklungan så det var som att springa i filmjölk i början, min tid visar också på det. Första varvet sprang på 31 minuter och det andra varvet gick på drygt 29 minuter!

Vi var båda nöjda med våra resultat. Min kompis sprang in 6 minuter efteråt och det var inte så dåligt presterat måste jag säga. Han hade ju trots allt inte förberett sig nånting, jag är övertygad om att det gick bra tack vare lite vilja och jävlar anamma. Med vilja kan försätta berg!

One comment on “Springcross, delmål avklarat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *