Enklare att arbeta hemifrån

Det blir allt vanligare att människor arbetar från sina hem och den digitala världen vi lever i möjliggör en helt ny typ av arbetsplatser. Det är även många som driver egna företag, som inte är i behov av en fysisk arbetsplats och därmed kan spara in en stor summa pengar på att inte behöva betala en extra hyra. När man arbetar i sitt hem är det dock viktigt att få till någon form av arbetsyta, så att det blir lättare att särskilja arbetstid med fritid. Den som bor i ett stort hus kanske till och med kan avvara ett helt rum som “arbetsrum” men för de flesta som bor i lägenhet gäller det att hitta andra lösningar. Det går faktiskt att skärma av ett rum för att skapa ett permanent eller tillfälligt “kontor” och därmed får man det fokus man behöver. Den som lever med andra människor och samtidigt driver ett företag hemifrån kan med en skärmvägg enkelt skapa en egen zon, och det blir nästan som att gå iväg till jobbet.

Fritid och arbetstid

Ett av de större problemen man kan möta då man arbetar hemifrån eller sköter ett helt företag från en laptop i hemmet, är att skapa en daglig struktur. Det är lätt att man varken vare sig är hemma eller på jobbet. När man arbetar dras man in i hemmets alla vardagliga sysslor, diskmaskinen ska tömmas, andra medboende kräver uppmärksamhet, soffan ser lockande ut och så vidare. Motsvarande kan det vara svårt att koppla av på sin fritid om man hela tiden ser arbetet ligga framme. Det blir kort och gott varken en ordentlig fritid eller arbete tid. Genom att skärma av de olika områdena från varandra kan man skapa sig den struktur som behövs. Bara en så enkel sak som att skapa en avskärmad arbetsyta, där allt som har med arbetet finns, ger en större koncentration. En rumsavdelare är det enklaste sättet att snabbt och billigt skapa sig det välbehövliga arbetsrummet. Det är bra att välja arbetsplatsen i rummet med omsorg. Närhet till strömkontakter är bra, så man slipper långa och klumpiga skarvsladdar. Man vill heller inte att det negativt påverkar rummet de övriga timmarna på dygnet.

Rumsavdelare och skärmväggar

en fin rumsavdelareNär man ska dela av ett rum finns det en mängd varianter att välja på. En del väljer tyngre lösningar, som har en riktigt stomme och exempelvis träpaneler eller fanér. Det är då viktigt att de monteras korrekt så att de inte kan falla. Dessa tyngre lösningar passar bättre när arbetsytan de skärmar av är permanent, och sker i ett rum där det oftast är tyst. Vill man ha en mer ljuddämpande lösning finns det ramar med olika tjocka tyger som gör ljudbilden behaglig. Man kan även använda skärmväggar som släpper igenom ljus, om man inte önskar göra rummet mörkare än det redan är. Rumsavdelare och skärmväggar behöver inte heller vara tråkiga utan man kan använda material och tyger som är trendiga och få dessa att smälta in som en naturlig del av rummet. Man kan även nyttja en skärmvägg som en plats att sätta upp lappar och hållare för olika verktyg man behöver. Använder man en skärmvägg på ett smart sätt kan man tillsammans med en smart belysning skapa det ultimata lilla kontoret, som gör det lättare att arbeta ostört i hemmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *