EK11, Årets konferens över

Då har det återigen avverkats en konferens i Falkenberg, i sann webbentreprenörsanda (notera tre ord i ett). Alla tweets relaterade till entreprenörskollot gick under hashtaggen #ek11, som för övrigt verkar användas av en del andra events som vi inte har något samröre med.

Sessions

Vi valde att göra det till en så kallad unconference och fyllde upp gridden med intressanta ämnen vi skulle diskutera under veckan. höll vi sessions i ämnen som Google Adwords och Facebook Ads, E-handel och konvertering.

Den kanske roligaste/nyttigaste delen var egna presentationer. Var och en fick en timme på sig att presentera ett utvalt webbprojekt och erhöll feedback från övriga deltagare.

Först ut var Anders Granström som passade på att bolla idéer och input för önskelista.se, främst fick vi till uppgift att testa den nya versionen som ännu inte körs i skarpt läge. Anders hade emellanåt fullt upp med att notera alla synpunkter.

Billy Öhgren har valt att satsa på resenischen med bla en sida om hotell i Norrköping där vi gick igenom sidans struktur och konverteringsoptimering.

Johan E Johansson har ett spännande projekt på G som skiljer sig från övriga produktkataloger. Syftet med fyndgatan.se är att presentera fyndprodukter inom en rad kategorier. Här tycker jag att Johan ska framhäva fynden mer genom att tydligt visa sänkning i procent och hur mycket pengar man kan spara.

Jonny Elofsson tog tillfället i akt och diskuterade med oss som affiliates på publishersidan för att hitta nya strategier mot målet Sveriges vassaste affiliatenätverk är Adrecord.

Jakob Naredi använde sin timme till att prata resor och resetjänster på nätet. Vi brainstormade fram lite nya upplägg till kommande resetjänster som hör till huvudsidan Resebokningen.se

Själv passade jag på att prata om Matkasse.se och hur jag ska lyckas bli den självklara matkassesidan på nätet och ge fler kunder till tex Linas matkasse och Middagsfrid. Det slutade med att jag hade 2st A4-sidor med viktig feedback på själva webbsidan och kreativa metoder för att nå ut till flera kunder och öka intäkter.

Egenarbete och samarbeten

Det blev även en hel del egentid för egna projekt och jobb. Jonny höll igång sitt Adrecord och hann även med att lansera några nya affiliateprogram, ett av dem var Dan Nilssons Roliga Prylar som är ett riktigt bra tillskott bland annonsörerna hos Adrecord.

För egen del blev det arbete med några nya sajter som startades upp, bland annat tänkte jag prova på det här med artikelkataloger på artikel.se.

En liten utmaning antogs också under entreprenörskollot där några av deltagarna ska göra en djupdykning i ämnet dykcertifikat. Vi får se om någon kombatanterna dyker upp i serpen snart…

Stort tack alla

Att vi kan genomföra det här är främst tack vare att Jakobs familj lånar ut sitt hus, vilket är väldigt uppskattat. Även ett stort tack till Dreambuilders som knyter ihop det här till en konferens med agenda och allt. Alla deltagare, ett jäkla fint gäng skall tilläggas, har varit bidragande till den grymma konferens vi hade.

Andra som bloggat

Anders

Jonny

Johan

Johannes

Billy

2 comments on “EK11, Årets konferens över

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *