Reflektion av 2011 och framåtblick 2012

Brytpunkten för året har ju passerats för ett tag sedan, det är dags för en kort genomgång och reflektion av 2011 samt blicka framåt (läs tidigare uppdatering här). Året gick riktigt bra företagsmässigt, det var främst under den andra halvan av året som utvecklingen var stark. Det blev även ett omvälvande år för mig på det personliga planet med några av mina absolut största livshändelser. Jag gifte mig med Joanna och vi fick en son tillsammans, Edward.

Vad hände 2011?

Matkassen blev årets julklapp – intäktsmässigt såg jag ingen större skillnad för december mot tidigare månader under hösten men händelsen ledde självklart till fler exponeringar. Matkasse.se uppfyllde mina förväntningar för året.

Biljett.com – Det har varit otroligt lärorikt och insiktsfullt för mig att starta samt driva Biljett.com. Att jobba med utvecklingstunga och komplexa projekt är inte helt lätt, tiden från start till mål blir rätt så lång särskilt när man är själv och hädanefter kommer jag satsa på lättare projekt då det passar mig bättre. Jag klarade inte av min målsättning med biljettförsäljningen, men det är absolut inget nederlag. Jag kommer ha kvar Biljett.com och fortsätta driva tjänsten tillsvidare, men det blir nog ingen större vidareutveckling vad det ser ut som i dagsläget.

Stockholmhotell.se – Det hände inte så mycket mer med StockholmHotell.se mot slutet, sidan puttrade på rätt bra ändå. Jag har nämnt det tidigare, nästa stora steg blir en facelift och implementera en ny webbdesign vilket måste ske under 2012.

Startade bolag – Jag kände att det var dags att ta ett nytt steg framåt i företagandet och starta mitt första aktiebolag. Egentligen hade jag dessa tankar redan 2010 men det blev aldrig av då. Verksamheten i bolaget blir densamma som i enskilda firman, dvs fortsätta skapa och driva webbsidor samt jobba med internetmarknadsföring. Långsiktigt siktar jag på att investera i nya bolag, därav det passande namnet Benny Kvist Holding AB.

Mål för 2012

Gradvis flytta över verksamheten till bolaget för att senare kunna avveckla enskilda firman. Målet för 2012 blir ganska modest, se till att bolaget snabbt kommer på fötter och klara uppsatt budget, gärna med lite vinst över för nya investeringar (tex köpa någon dyrare premiumdomän med större inkomstpotential). Jag har nyligen ordnat f-skatt för bolaget och i veckan öppnas bankkontot, sedan är vi igång på riktigt. För första gången ca 6år kommer jag bli anställd igen.

Familjelivet har fokus, därför ska jag fortsätta bygga min verksamhet som möjliggör ett liv där jag kan vara närvarande och tillbringa tid med familjen, Edward växer snabbt och det gäller att hänga med. Att kunna logga ut på riktigt efter en arbetsdag (räcker gott med 8h dagar för mig) är något jag inte heller får glömma bort.

5 comments on “Reflektion av 2011 och framåtblick 2012

  1. Erik on

    Grattis till nykomlingen och dina framgångar med matkasse! Jag har sagt det förr men jag tror mycket på matkasse som nisch (nästan så mycket att jag ger mig in och konkurrerar men jag har fullt upp på annat håll 😉 ) så det är spännande att följa dina framsteg. Gärna mer bloggande om det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *