Kort statusuppdatering av mållistan 2011

Nu är det på sin plats att jag kör en liten uppdatering av aktuell status på uppsatta mål för 2011. Det vore typiskt och inte helt otippat om hela året skulle gå utan att en enda uppföljning sker på bloggen, därför är det dags nu. I stora drag kan man väl säga att det gått som planerat för vissa mål och mindre lyckat enligt plan för några andra mål. Tyvärr har jag tappat lite fokus på mitt måldokument men anser att jag håller mig hyffsat på banan, det är dock verkligen dags för en revidering av dokumentet. Det har blivit en hel del arbete med andra sajter också. På det stora hela är jag nöjd med vad som åstadkommits det här året.

Senaste 2 månaderna har jag i princip inte jobbat något alls med mitt företag, då jag varit upptagen med ombyggnation hemma och flytt, vilket nu är avklarat. Skönt nog har det inte har påverkat mina inkomster negativt (snarare tvärtom) eftersom jag satsar en hel del på affiliate i min verksamhet.

Matkasse.se

På matkassefronten har det hänt en hel del. Leverantörerna som erbjuder leverans av färdiga matkassar har fullt upp i kampen om marknadsandelarna. Flera stora aktörer som Linas matkasse och Mathem har tagit in riskkapital och omsättningen har ökat rejält under det senaste året. Det är väldigt positivt för en webbsida som jämför matkassar, och förhoppningsvis kan jag hjälpa både besökare att hitta rätt matkasse för hemleverans och hitta nya kunder till företagen. Under hösten kommer jag fylla på med fler aktörer och göra så bra jämförelser som möjligt. Det är en sida som besökarna verkar uppskatta, det är roligt att höra vanligt folk som tex grannar (med låg/normal internetnärvaro) berätta om att de hittat till matkasse.se. Jag har mycket som står på todolistan för matkasse.se, särskilt efter all den input jag fick från #ek11.

Biljett.com

Här hade jag satt ribban väldigt högt och målet var att komma upp i 20 000 förmedlade biljetter, vilket jag inte gjort. I våras/somras såg prognosen ut att hamna på strax under hälften av uppsatt mål, men efter att jag tappat en kund så ser det ut som att antal förmedlade biljetter hamnar på totalt ca 4000 förmedlade biljetter genom mitt bokningssystem för biljetter.

Sedan maj månad har det mest varit aktivitet på utvecklingsavdelningen. Jag har också en ny programmerare som jag hittills är mycket nöjd med. En rad nya funktioner och förbättringar är framtagna och testade, inom någon månad förhoppningsvis ligger alla nyheter live på biljett.com. Jag har kommit fram till att det inte fungerar så bra med direktförsäljning för min del, och har således tagit bort den delen från jobbet. Bättre att jobba med det man är bra på, därför är det naturligt att jag ser över sidans struktur och istället börjar fokusera på internetmarknadsföring framöver för att hitta nya arrangörer.

Bloggtävlingen

Det här var en satsning som jag trodde skulle få större genomslag än vad den fått, men beror också till stor del på insatsen i arbetet jag gör. Här stryker jag helt enkelt en nolla på antalet bloggtävlingar jag ville komma upp till, idag kan jag nyktert se att det blir ca 10 genomförda bloggtävlingar.

Planen är att fortsätta med bloggtävlingen.se och nå ut till fler bloggare. Flera aktörer har kontaktat mig för att anordna bloggtävling, vilket är kul och ett bevis på att konceptet fungerar.

Stockholmhotell.se

Här har det gått ungefär som planerat, sidan puttrar på helt ok. Självklart skulle den må bättre av lite fler uppdateringar och länkar. Nästa steg är väl en rejäl uppfräschning i design, även om det inte är någon panik.

Nu blev det inte direkt någon kort statusuppdatering som rubriken angav. Borde jag vara nöjd med mitt 2011 hittills? Har jag lyckats tillräckligt bra enbligt plan? Du får gärna kommentera och ge din synpunkt.

5 comments on “Kort statusuppdatering av mållistan 2011

 1. Erik on

  Långa uppdateringar är mer intressanta än korta 🙂

  Hade jag varit du hade jag satsat det mesta av min kraft på matkasse-projektet. Jag tror att det ligger väldigt väl i tiden och att det på lite sikt har väldigt stor potential. Folk är lata och vardagshandeln omsätter ju helt sanslösa summor.

 2. N!cklas on

  Skönt att kunna ta “ledigt” och slippa oroa sig för inkomsterna. Bra jobbat! 

  Håller med Erik ang matkasse – borde kunna bli riktigt bra

 3. Benny Kvist on

  Jag kommer definitivt att fokusera mer på matkasse.se. Som du säger, det ligger helt rätt i tiden och nu gäller det att fånga vågen.

 4. Fredrik on

  Kul med en uppdatering från dig benny och kul att allt verkar rulla på bra. Som andra nämner så tror jag stenhårt på din matkasse satsning. Inte bara att du har en grym domän så ligger hela ämnet väldigt hett i tiden och mer lär det bli framöver 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *