Webbhotell

Som ägare av många webbsidor har jag testat en del webbhotell genom åren. Jag tänkte i den här artikeln dela med mig av mina upplevelser och erfarenheter från olika webbhotell. Du hittar både lättare fakta samt min recension av webbhotellen, de följer nedan i osorterad ordning.

Surftown webbhotell

Surftown är ett danskt hostingföretag med tjänster som webbhotell, vps och domänregistrering. Beställningsförfarandet är enkelt och det finns 3st olika storlekar vardera av privat- och företagspaket på webbhotellet. Skillnaden mellan privat och företag är främst en sk vipsupport samt kraftigare IBM-servers (för tyngre trafik) anpassade för kommersiellt bruk där högre krav ställs av företagskunder. Kör du verksamhet på nätet är det kritiskt läge om sajterna går ner varför det kan vara en god idé att satsa på företagspaketet. Det beror helt på ändamålet, kör du en affärskritiskt sajt eller behöver du ett till webbhotell att placera några satellitsajter på?

Själv har jag valt deras privatpaket “advanced”, i nuläget räcker det bra men eventeuellt blir det en uppgradering senare om det behövs. Advanced tillåter upp till 10st domäner samt 20gb utrymmer och 50gb trafik/månad, just nu kör Surftown en sommarkampanj där paketet kostar 10kr månad +startavgift för första året, totalt 266kr ink.moms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *