Muminmuggar, en ny ebutik lanserad

Joel och Anton är två driftiga killar från Uppsala som bestämde sig tidigare i år för att prova på ehandel. Vad jag tycker är intressant är att de har valt att nischa in sig ganska mycket, de säljer enbart muminmuggar från Arabia!

Varför skulle det fungera att bara sälja muminmuggar? Muminmuggarna är omtyckta och finns med många motiv, varför det är många som redan samlar på dem. Har man väl köpt en muminmugg så vill man gärna ha flera. I och med deras ebutik så tror jag också att fler kommer få upp ögonen för muggarna. Dessutom har killarna analyserat konkurrensen och kommit fram till att de kommer knipa förstaplatsen i sökmotorerna utan problem.

Självklart är det också ett syfte att hålla det enkelt i början när man lär sig driva ehandel. När de sedan känner att de kan logistiken och vingarna bär kan de utan större svårigheter satsa på ett bredare utbud.

Ebutiken bygger på WordPress i grunden med ett plugin för ebutik. Som betallösningspartner har de valt att arbeta med Certitrade. Jag tycker att de har fått till det snyggt, jag vill se flera ebutiker som bygger på WordPress! Nackdelen med att att välja WordPress och Certitrade var bara att det inte fanns någon färdig betalmodul, de fick fixa den själva.

Killarna är också flitiga i social media och jobbar med marknadsföringen, på facebook hittar du deras fansida.
Jag önskar Anton och Joel lycka till och förväntar mig att ni delar med er av era erfarenheter och lärdomar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *