Erasmus och gratis arbetskraft

Läsåret 06/07 var jag utbytesstudent i Aachen, Tyskland, genom utbytesprogrammet Erasmus. Det var en riktigt utvecklande tid och är något jag verkligen kan rekommendera alla, vare sig man vill komma bort, lära sig språk, studera eller träffa nya människor och festa. Visst fick jag studera lite hårdare eftersom jag valde tyska som undervisningsspråk när jag hade för dåliga förkunskaper, men det gjorde att jag verkligen lärde mig tyska. Visserligen gick jag en språkutbildning parallellt med de vanliga studierna, men ändå.

Nu finns det inom EU även ett utbytesprogram för entreprenörer där man vill ge unga entreprenörer chansen att lära sig mer av en erfaren företagare, som ett slags europeiskt mentorprogram. Målet är att skapa 600 utbyten per år. Som utbytesentreprenör får man någon form av ekonomisk hjälp, medans man som mottagande företagare får vara nöjd med att få lära ut vad man kan och samtidigt få gratis arbetskraft. En win-win-situtation?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *