En kreativ söndag – första delen

För ett par månader sedan startade SEO Sunday igen efter flera års dvala. Nu börjar konceptet verkligen få bärkraft och igår blev det så mycket som 17 deltagare vilket är riktigt kul! För att hålla en rättvis och jämn nivå har det sats upp några riktlinjer för dem som vill vara med, alla är givetvis välkomna under förutsättningen att man har en blogg eller två att skriva på (rena länkbytarsidor går bort). Nuvarande regler säger att varje nytt SEO Sunday ska få en ny bloggpost där högst 4-5 bidrag beskrivs, gårdagens 17 deltagarsiter leder förslagsvis till 4st separata blogginlägg. Man skriver om varje deltagarsite med minst 20 ord för att det inte bara ska bli innehållslösa länklistor i blogginläggen.

Själv dammade jag av minisiten bokahotellstockholm.com som legat i några år med endast en enkel startsida indexerad som nu var rejält övermogen och bortglömd. Den här söndagen ändrades det till wordpress och några nya artiklar publicerades. Det vanliga temat Twenty Ten duger väl just nu, ett bokningsformulär inflickades också. Fortsatt arbete (hotellrekommendationer) med sidan kan komma framöver.

Fredrik Johansson är inne på det här med att framkalla bilder gratis på nätet och vill väldigt gärna knipa första platsen, vilket jag inte har några större tvivel på att han har möjlighet att klara av. Att arbeta med stödsiter som både själv konverterar och samtidigt ger länkkraft till den tänka huvudsiten brukar vara en bra strategi.

Tim Lestander har varit med några gånger förut och vad jag sett är att han verkar fokusera på området kropp och hälsa, jag tror definitivt på det draget då de flesta idag googlar sina hälsoproblem Kolla bara framgångsrika omvård.se, det finns definitivt plats för nischsajter inom området. Den här söndagen skapade Tim en sida som tar upp ämnet knäskador.

En annan sajt som såg dagens ljus igår handlar om smärta i ryggen, även den sidan fokuserade på området hälsa alltså. Än så länge verkar sidan ha lite tunnsått med material men mer kommer troligtvis framöver då skaparen Fjodor verkar vara aktiv inom området. Hälsonischen är het, vi kommer definitivt få se mer en lång tid framöver.

Jag fortsätter helgens bravader i en ny bloggpost, på återseende.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *